TALAJKEZELÉS, VÍZMEGTARTÁS

Talajoltás, biológiai erősítés Egyedi igények szerint!

Talajunk állapotának megóvása, sőt fejlesztése elsődleges célunk. A talaj mikro-és makrobiológiai háztartásának helyreállítása, optimális szinten tartása elengedhetetlen mind a fenntartható talajművelésért, a minőségi termesztésért, klímaváltozás elleni „küzdelemben”, Földanya megóvása, ősi létforma visszaállítása mind az emberi fizikális-energetikai egyensúly illetve tudati evolúció érdekében.

25 cm termékeny talajréteg kialakulásához akár 200-1000 év szükséges (FAO, 2009). A termőföld számtalan mikroorganizmusból, gombákból és szabad szemmel is látható egyéb élőlényekből áll. Az elmúlt évtizedekben komoly leromlási folyamat zajlott le, elsősorban az emberi tevékenységek következtében:
⇒ talajromboló talajművelési mód,
⇒ túlzott műtrágyázási eljárások,
⇒ vegyszeres növény-, rovarvédelem,
⇒ szakszerűtlen öntözés…stb,
melyeket a környezetváltozás és az emberek jogos igényeinek fejlődése miatt sürgősen ki kell javítani. A talajállapotok fejlesztése elkerülhetetlen, ha fenn akarjuk tartani a termelés mennyiségi és minőségi paramétereit.

A talaj állapotának javítását, minőségének fenntartását több módon támogathatjuk:
• Megfelelő talajművelés – a vízkészlet takarékos felhasználásával, a talaj szellőztetésével, lazításával, a morzsalékos talajszerkezet kialakításával
• A talaj megfelelő PH szintjének fenntartása (5,5-7 PH érték között)
• A talaj szervesanyag tartalmának optimalizálása: szerves- és zöldtrágyázással, és a megtermelt szerves anyag visszaforgatásával
• Újraoltás, talajflóra optimalizálás.

Tarlóbontás, talajoltás, magcsávázás vagy növénykondicionálás? A gilisztahumusz alapú Esstence koncentrátumból készített oldattal mind együtt lehetséges!
Talaj- és növénykondicionálás 1200+ faj erejével…

Frissen előállított oldat
A gilisztahumusz alapú Esstence koncentrátumból frissen, a Te igényeidnek megfelelően készítheted el az oldatot, közvetlenül az alkalmazás előtt.

Változatos összetétel
A vizsgálatok eddig 1200 baktérium- és 250 gombafaj jelenlétét igazolták. A nitrogénkötő baktériumok mellett a szennyezőanyagok elbontására képes mikroorganizmusok is megtalálhatóak.tovább olvasomA piacon lévő specializált biológiai termékektől eltérően, az Esstence egy gazdaságos, hatékony, széleskörűen felhasználható technológiai rendszer. Az Esstence-ben alkalmazott technológia…
• természetes, 100%-ban organikus hatóanyagú probiotikum,
• visszaállítja az élő szervezetek természetes egyensúlyait,
• egyedülálló módon bontja le a toxinokat, patogéneket és vegyszereket, melynek eredménye: messze a határérték alatti vagy nulla százalékos méreganyag /kórokozó arány,
• kiváló termék minőséget eredményez, valódi hozam növekedés mellett.

Sokoldalú felhasználhatóság
Tarlóbontásra és talajoltásra 50 liter/hektár dózist javaslunk, vetőmagcsávázásra 4 liter/100 kg vetőmag mennyiséget érdemes felhasználni.

Huminsavval együtt ütős kombináció
Keverj huminsavat az oldathoz az UV állóság érdekében, így a tarlóra kijuttatott oldatot nem szükséges bedolgozni, továbbá a huminsavak tápanyagforrásként segítik a mikrobák aktivitását.

A talaj az elsődleges termelési közeg, ennek teljes értékű és összetett rendszerű fejlesztése természetes anyagok felhasználásával és az agrotechnikai megoldásokkal együtt képzelhető el, ezért mi is ajánlunk más gyártók termékeit is, hiszen együtt szinergikus hatások miatt gyorsabb és jobb eredményt tudunk biztosítani a partnereinknek.

Egyedi árakért illetve rendeléssel kapcsolatban keressen minket bizalommal!